Валентин Велчев ще бъде специален гост на третото издание на Международния фолклорен

...
Валентин Велчев ще бъде специален гост на третото издание на Международния фолклорен
Коментари Харесай

Валентин Велчев с рецитал на Синия Дунав

Валентин Велчев ще бъде специфичен посетител на третото издание на Международния фолклорен фестивал „ Синия Дунав “ във Видин. Носителят на наградата „ Певец на годината 2021 “ за дебют ще направи огромен концерт на лятната сцена пред художествената изложба в града на 3 септември 2022 г. от 19 ч. Той ще показа песните от дебютния си албум „ Аз съм Валентин “, който излезе за неговия празник на 1 април и бързо се трансформира в любим на меломаните. За първи път пред видинската аудитория,лауреатът на „ Пирин Фолк “ ще изпълни шлагерите си от фестивала – „ Пирински орли “ (2019), „ Благословен “ (2020) и „ Наздраве “ (2021). Специален акцент в програмата му ще бъде химна на Северозапада – „ От Враца до Дунава “. Младият талант е подготвил и няколко изненади за рецитала си, като една от тях е присъединяване на локален танцов състав, който ще съпроводи осъществяванията му. Организатори са Община Видин и Event Masters, а входът още веднъж е свободен.

Събитието към този момент се трансформира в една от културните прояви с интернационален мащаб и особена национална значителност, които ни оказват помощ да съхраним своя народен образ посредством националното творчество. Давайки поле за изява на фолклорни реализатори, групи и самодейни сформира, занаятчии и производители на обичайни артикули, храни и питиета, фестивалът извършва главната си цел - да запази, разпространява и развие българския фолклор, обичай, просвета и родно произвеждане.

МФФ „ Синия Дунав “ сплотява неповторима музикална стратегия с национални игри, креативен работилници за дребни и огромни, хоротека, дефиле на национални носии, куклен спектакъл, изложбени площи и интензивности. През трите фестивални дни на Лятната сцена пред Художествена изложба „ Никола Петров “ ще се изявят самодейни сформира от видинския район и посетители от Румъния, Сърбия и Унгария. Те ще покажат благосъстоянието на фолклора си посредством танц, ария или мелодия. Тази година броят на всички участници ще надвиши 600. Вечерите са отредени за концерти на едни от най-актуалните и мечтани фолклорни имена у нас. 

На 2 септември специфичен посетител за пръв път във Видин ще е Гласът на България – Петя Панева. Харизматичната изпълнителка направи същински казус в рейтинговото тв шоу, като стана първата национална певица, сграбчила безапелационно сърцата на милионите фенове и изкачила се до самия му връх. На сцената на МФФ „ Синия Дунав “ ще й партнира надареният клавирист и неин брачен партньор Митко Денев. На 3 септември феновете на фолклора ще се насладят на осъществяванията на младия Валентин Велчев. Професионалистите от Национален фолклорен отбор „ Българе “ със солист ангелогласната Албена Вескова няма да оставят никого апатичен с красивите си танци и прочувствени осъществявания.

На 4 септември обичаните на видинската аудитория Ива и Велислава Костадинови дружно с „ Майсторите на танца “ ще потопят публиката в магията на българското фолклорно песенно и танцово изкуство, поднесено по един съвременен и друг метод. МФФ „ Синия Дунав “ ви чака за един същински паметен фолклорен празник!

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР